lördag 24 januari 2009

Vantar

Äntligen är dotterns vantar färdiga som sagt, jag har ju stickat tre stycken! Är ganska nöjd med resultatet.
Här är ett par som jag glömt att blogga om. Svärdottern ville ha ett par med stjärnor på till sonen stickat och klart. Sådana här små vantar går ju ganska snabbt och göra, de blev fodrade också.
Har fått en beställning av Veronica på en "pippitröja" i vuxenstorlek så den finns just nu på mina stickor.
Ha de gott i helgen/Tina

fredag 23 januari 2009

Lite lektyr

"Tildas Landsted" inköpt. Vilka fina saker det är i den, måste prova lite av det.

Boken "Sticka Mera" har jag sett på ett antal bloggar och blev intresserad så nu finns den här hos mej och samtidigt hittade jag den här underbara boken med olika kabelstickningar och massor av mönster.
Ha en bra helg önskar jag er alla.
/Tina

torsdag 22 januari 2009

Uppdatering

Den 12/1 var deadline för mormorsrutorna till konstverket i vår stad.
Här och här kan ni läsa om konstverket och hur många rutor det blev till insamlingen.

Phu vantarna som jag gjort till dottern är nu i sort sett färdiga ska bara fästa trådar.
Har stickat mkt men ALDRIG fingervantar. Är det svårt? Har ett par drömvantar som jag gärna skulle vilja sticka (egen design) men hur svårt är det?
Ska jag eller ska jag inte mmm jag funderar fortfarande Vad ska jag göra . Snälla, hjälp mej att komma till ett beslut!

Ha en bra kväll/Tina

måndag 19 januari 2009

Besöket i Malmö

Då var jag hemma igen efter dagen i Malmö.
Det blev inga garnaffärer idag men det tar jag nästa gång. Istället blev det lunch med god sallad, sen ett besök på Panduro. Där vädrade jag tyger m.m. En liten påse med hem hade jag iaf. Den innehöll lite tyger som ska bli lite figurer till barnbarnen.
Dekoration till deras rum mer avslöjar jag inte nu.

Byxorna jag sytt till T passade perfekt så nu får jag tillverka lite fler till honom.
Nu återgår jag till Idrottsgalan på tv och min stickning, tröja till V.

/Tina

torsdag 15 januari 2009

Nu är det som vanligt igen

Ja nu rullar dagarna på som vanligt igen och inga helgdagar men det hjälper ju inte mej eftersom jag har det jobbet som jag har (arbetar i vården). Men nu har jag varit ledig i hela två dagar, oh vad skönt. Börjar inte förrän imorgon kl 16.00 och sen hela helgen.
Så det har blivit lite gjort här hemma.
Sydde "mjukisbyxor" till småkillarna, V kommer imorgon och ska tillbringa HELA dagen hos mormor o morfar, så då får han sina.
På måndag åker jag till Malmö och då får T sina byxor. Ska tillbringa dagen där ska se om jag hittar några garnaffärer=). Det är bara ett måste. Är det någon som har något tips kanske.


Mössan som jag gjort ett antal gånger.
Här är den jag gjorde till en nyfödd liten kille, syns inte riktigt hur liten den är.

Sjalen är snart färdig och kan levereras. Har oxå stickat på ett par mönstrade vantar till dotter, var nästan klar med den andra vanten när jag upptäcker ett fel nere vid mudden på den första vanten. Åh nej, jag fick ju riva upp allt så nu har jag snart stickat 1 1/2 par vantar.Jätteskoj.
Här finns även ett par påbörjade sockar med flätor på skaftet som ska ha en snodd med tofsar i som jag ska sätta fast på skaftet.
Har inhandlat ett antal böcker också bl.a en med bara flätor. Vilka underbara mönster där var i den boken.






lördag 10 januari 2009

Mormorsrutor

Ja nu har jag lämnat mina "mormorsrutor" deadline är den 12jan. så det var ju hög tid för det. Här kan ni läsa om konstverket som ska tillverkas av mormorsrutor.

På stickorna nu nr 20! finns det sjal till svärdottern. Fick garnet av henne idag och tre nystan är redan uppstickade. Fick lägga det ifrån mej för det började göra lite ont i händerna, inte helt lätt att sticka med så tjocka stickor.

Det har också blivit mössor till dottern och svärsonen men som vanligt blev de lämnade innan de kom på bild. Även jag har börjat på ett par tumvantar 1 är färdig och den andra är påbörjad får väl se till att bli färdig innan det blir för varmt att ha vantar men det dröjer nog.

Ha de gott

Tina

fredag 2 januari 2009

Prosit

God fortsättning på det nya året önskar jag er alla.
Här är det sjukstuga både jag och k m är förkylda men nu går det på rätt håll .
En bild på min julklapp från Lissan det innehöll två påsar med pärlor, chokladrulle och givetvis GARN. Tack så mkt, det har redan blivit ett par sockar, chokladen den blev inte gammal=). Nu finns det blå alpakagarnet kvar. Det får nog bli ett par muddar till lilla mej!
Dottern, svärdottern marknadsför mej och tar upp lite beställningar här och där. Den mönstrade mössan känns väl igen. Har gjort fyra st nu och en av dom är till en liten kille som kom till världen som en lite försenad julklapp. Kommer bild.
Inga plusvärmare utan benmudd, egen design. Har blivit ett antal par vill jag lova och alla har inte hamnat på bild.

Hade gjort en del som var julklappar och vad gör jag ger bort det innan det fastnat på bild!!!!!Hur glömsk får man vara ja, ja. Men uppskattat blev det iallafall.
Nu är snart alla helgerna över och livet blir som vanligt igen.
Ska ta kika runt lite hos er andra nu.
Vi hörs
Tina