söndag 30 mars 2008

Puh..........

Blir bara ett kort inlägg idag. TACK för alla fina och rara ord ni har skrivit till mig.

Nu är han också färdig. Är inte riktigt nöjd men det får väl duga. Hans kompis Nasse är på väg också. Går lite snabbare för han är ju bara hälften så stor.
Nu återgår jag till min virkning.

Ha en bra kväll/kram Tina

onsdag 26 mars 2008

Äntligen

Nu har jag äntligen fått sy en klänning=}
Det har ju blivet en hel del pojkkläder den senaste tiden så det var roligt att bryta av med en klänning.
Tyget är inköpt på Stoff&Stil även mönster.
Till knappar använde jag små tygrosor. Klänningen skickade jag till E-tuna och den passade lilla fröken A perfekt (lite lång).
Resultatet av detta tilltag blev en ny beställning på klänning som A ska ha när hennes mamma och pappa gifter sig nu i maj.




Knapparna baktill på klänningen, Så roligt det var att sy en klänning, har inte sytt klänning sen Anna var liten och det är ju ett tag sen.

Har sytt en del annat också den nya maskinen får verkligen jobba men så roligt det är. Det har blivit tre par byxor till mannen. Specialtillverkade bara för honom efter som han nu ska ha ett gipsat ben i tre månader. Så det blev ett par med tryckknappar på benet, två par med kardborreband var lite lättare och gick fortare att få färdigt=). För där skulle ju vara fickor på benen för telefon m.m.
Kjol till Anna, bara för se så att den blev perfekt innan jag klipper i det dyra tyget som är inköpt, även det kommer från Stoff&Stil.

Nalle Puh ska nu bara ha ögon och mun sen är han färdig.

Ha en bra kväll.Kram/Tina

tisdag 18 mars 2008

Garn och Te byte

Detta fanns i paketet från min garn&te byteskompis C . Jättestort TACK för de fina garnerna, pärlor och te. När jag öppnade paketet steg en arom av blåbärste ut i mitt kök, det doftade så gott, detta ska jag njuta av i påsk(har aldrig druckit blåbärste).
Garnet var mjukt och behagligt vet inte riktigt vad jag ska göra för jag vill att pärlorna ska vara med. Kanske det blir ett par pulsvärmare med pärlor i kanten eller strumpor. Detta får jag fundera på.


Efter mycket om och men så är IOR äntligen färdig. Han är ca 40 cm hög kanske inte de riktiga färgerna men han skiftar ju beroende på i vilken tidning, bok han är. Emellanåt är han gråblå på kroppen och i nästa tidning, bok är han lila. Får väl göra en till i den gråblå färgen.

Kram/Tina

Glad påsk


söndag 9 mars 2008

En del blir det gjort..........

Äsch, vad det kladdar idag. Går inte att få in alla bilderna. Jag blir bara så =(


Nu har jag köpt en overlockmaskin oj vad det går undan, nu förstår jag att människor runt om kan producera som dom gör. Det har ju blivit en del grejor bl.a. en fleecetröja de andra grejorna kommer senare. Annars kan ni ta en koll på min hemsida, där finns de för här får jag ju inte in några bilder.....

De här skorna kunde jag inte motstå de är ju helt underbara och lätta att göra. Ska ändra lite i mönstrer hade jag tänkt. Nu börjar allt bli färdigt här.

Sjalen till Anna, Ior och Nalle Puh så jag började på ett par nya tossor till svärsonen. Han har redan slitit upp de andra jag gjorde till honom.





Jaha det var ju allt för idag nu återgår jag till min nya maskin ska undersöka den vad mer den kan göra=o.

ha en fortsatt bra kväll/kram Tina

onsdag 5 mars 2008

Oj vad tiden går

Jaha, det var ju inte igår precis jag var här. Tappade orken ett tag men är på väg tillbaka nu.
Var precis och kikade hos Rino, oj vad nyfiken jag blev. Rino knåpar på en present till mej men som hon skrev "den som väntar på något gott...." Oj vad jag kan vänta.......

Har nu efter mycket velande fram och tillbaka, inhandlat en overlockmaskin. Alltså jag bara säjer det,varför har jag inte gjort det här innan. Vilken dröm som blev sann igår.
Satt där vid mina maskiner och bara sydde. Jag kunde bara inte sluta, bara lite till var min tanke.
Med ett lyckligt smil på mina läppar och rödsprängda ögon fick jag ge upp till slut.
har inga bilder idag men de kommer.

Imorgon ska jag skicka iväg mitt paket för garn och te bytet.

Ha dé bra
/Kram Tina